دسته بندی | فلسفه و منطق |
بازدید ها | 7 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 32 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 8 |
سیر تحول هتل در جهان
صنعت هتلداری نوین آغاز خود را به کشورهای اروپایی بویژه سوییس مدیون است. این صنعت در ساختمانهای کوچک و محق که برای گشودن آنها ازکلیدهای چوبین استفاده میشد، شکل گرفت و در همین هتلهای کوچک انواع خدمات و سرویسها به مشتریان عرضه میگردید. دارندگان هتلها بیشتر طبقه ثروتمند و اشراف بودند.
این مراکز هتل خوانده نمیشدند و کلمه Hotel از حدود سالهای 1760 میلادی برای نامیدن این مراکز بکار گرفته شد. این واژه خود از کلمه هاستل (Hostel) مشتق شده است که در همان سالها و در انگلستان برای نامیدن این مراکز به کار میرفت. در آمریکا مکانهاییکه به این منظور اختصاص مییافت را با واژه Inn مشخص میکردند (واژه Inn در زبان انگلیسی به مفهوم کاروانسرا، مسافرخانه، میهمانخانه و گاه به معنی منزل به کار برده میشود) و همراه با این کلمه در مواردی مشابه از عبارت COFFEE HOUSE استفاده میشد.
رشد واقعی و تکامل این صنعت در آمریکا با گشایش سیتی هتل در نیویورک در سال 1794 آغاز شد و این نخستین ساختمانی بود که به ارائه خدمات مربوط به هتلداری اختصاص مییافت. فعالیتهای این مرکز به ایجاد انگیزش و رقابت در میان شهرهای دیگر انجامید بطوریکه سرمایهداران متعدد به این صنعت روی آوردند و هتلهای چندی تأسیس کردند در این هنگام بود که بر تعداد هتلها افزوده شد. اما گسترش افسانهای و شگفتآور این صنعت به سالهای قرن بیستم برمیگردد.
سال 1930 با رویدادی غمانگیز برای این حرفه همراه شد به طوری که چنان رکور سرد و سنگینی بر آن تحمیل شد که سرمایهداران امید اندکی به بهبود آن داشتند ولی آغاز جنگ جهانی دوم باعث شد که رونقی سریع و شگفتآور در این صنعت بوجود آید. این همای سعادت در تمامی دوران جنگ و تا آغاز دهه 1950 بر بام همه مراکزی که هتل نامیده میشدند در پرواز بود و رشد و شکوفایی آنها ادامه داشت، اما بحث مراکزی به نام «متلها» که فقط به آمریکای شمالی محدود میشد با مقوله مذکور جدا بود.
کارهای جمعی و گسترش سرمایهها به منظور تأسیس هتلهای زنجیرهای در همان سالها شروع شد و این پدیده با عارضهای نیز همراه شد. بدین ترتیب که دارندگان هتلهای کوچکتر خود را در مبارزه برای بقا با سرمایهداران بزرگ، از بین رفته میدیدند. این صنعت در ابعاد و ملیتهای مختلف توسعه مییافت و هتلهای زنجیزهای بینالمللی میتوانستند تخصص، تکنولوژی و بازاریابی را به خود اختصاص دهند که دارندگان هتلهای کوچک و منفرد از این امتیاز بیبهره بودند و راهی نداشتند غیر از آنکه به هتلهای زنجیرهای مانند شرایتوان، هیلتون، هایت، هالیدی این، رامادار این و غیره بپیوندند.
رونق و گسترش هتلهای بزرگ روزافزون است به طوری که نمیتوان بر آن پایانی متصور شد در این گونه هتلها ارائه خدمات و برآوردن نیاز مشتریان و میهمانان به بهترین وجه صورت میگیرد و همواره سعی در این است که سرویس و خدمات بهتر و کاملتری در اختیار میهمانان قرار گیرد و رضایت آنها بیش از پیش فراهم شود.
گراند هتل
همزان با پیشرفت صنعت در اروپا و بوجود آمدن راهآهن و ارتباطات وسیع همچنین توسعه وسایل ارتباطی و بسط و تجارت و بالاخره ظاهر شدن طبقه جدید اجتماعی (بورژوا)، همه و همه علل اصلی بوجود آمدن این فرم جدید هتل گردیدند.
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دسته بندی موضوعی